Çiğ Beslenmeye Başlarken

Köpeğinizi Kuru Mamadan Çiğ Beslenmeye Nasıl Geçirirsiniz?

Kuru mamadan çiğ diyete geçmek, özellikle de yetişkin köpeğinizin yerleşik bir beslenme alışkanlığı varsa, ilk başta biraz zor gelebilir. Ancak kuru mamadan çiğ gıdaya geçmenin faydaları, uzun vadede her şeye değer. Geçiş yapmaya hazırsanız, defalarca yüksek ısı ve basınç altında işlemler görmüş ve kaybettiği besin değeri sentetik katkılarla doldurmaya çalışılmış, asla bozulmayan! kuru mamadan, taze ve doğalarına uygun beslemeye sorunsuz geçmesine yardımcı olabilecek bazı tavsiyeleri burada bulabilirsiniz.

Çiğ Beslenmeye Başlarken

Köpeğinizin taze, çiğ yiyecek yeme fırsatına anında atlayacağını düşünebilirsiniz. Ama bu her zaman böyle değildir. Pek çok köpek kuru mamaya alışıktır ve farklı göründüğü, farklı hissettirdiği ve ister inanın ister inanmayın, kuru mamayla aynı yoğun aromaya sahip olmadığı için çiğ bir öğüne burun kıvırabilir. (Kuru mama üreticileri, köpekleri cezbetmek için gelişmiş kokulara sahip sprey aromalar ve AŞIRI miktarda tuz kullanır.)

Kuru mamadan çiğ mamaya geçişte sabırlı olmak bu yüzden önemlidir. Köpeğiniz her zaman bir tür mama yedi ve şimdi ona tamamen farklı bir şey sunuyorsunuz. Onları beslediğiniz bu yeni şeyin, aslında yemek isteyecekleri yiyecekler olduğunu “öğrenmeleri” için onlara biraz zaman vermeniz gerekebilir.

Bu arada biraz peynir, üzerine en sevdikleri ikramdan serpiştirerek, bir yumurta, konserve sardalya (suda), düşük sodyumlu kemik suyu, keçi sütü veya diğer iştah açıcı tatlarla yemeklerini daha cazip hale de getirebilirsiniz. Favori numaralarımızdan biri mi? Lezzetli aromalar veren etin yüzeyini hafifçe pişirmeyi deneyin. Zamanla, köpeğiniz yemeklerini tamamen çiğ yemeye başlayana kadar mamayı ne kadar ısıttığınızı kademeli olarak azaltın.

Köpeğinizi başarılı bir şekilde çiğ mamaya adapte etmenin bir diğer önemli yolu, bunu 10 günlük bir süre boyunca yavaş yavaş yapmaktır. Alıştırma işlemine köpeğinizin yemeğini %75 eski mama ve %25 yeni çiğ mama ile servis edderek başlamalısınız . Ardından, yeni mama miktarını birkaç günde bir %25 artırarak devam edeceğiz.

Örneğin: 1-3. Günler: %25’i yeni, %75’i önceki mamayla besleyin. 4-6. Günler: %50 çiğ, %50 önceki mama ile besleyin. 7-9. Günler: %75’i çiğ, %25’i önceki mamayla besleyin. 10. günde ise %100 çiğ mama ile besleyebilmelisiniz.

Lütfen tüm köpeklerin aynı hızda geçiş yapmayabileceğini unutmayın. Bazı köpekler, herhangi bir sindirim sorunu olmadan hızlı bir şekilde geçiş yapabilirken, bazıları daha uzun bir geçiş süresine ihtiyaç duyabilir. Köpeğiniz ikinci kategoriye girerse cesaretiniz kırılmasın.

Köpeğinizin hassas bir midesi varsa, çiğ köpek mamasını ona küçük miktarlarda servis etmek en iyisidir. Bu şekilde yeni mamaya tepkilerini yakından takip edebilirsiniz. Bu durum ayrıca, eğer ki iki çeşit mamayı birlikte kullanmayı planlıyorsanız, kuru mama ve çiğ yiyeceklerin farklı besleme oranlarını denemenize olanak tanır.

Geçiş Sırasında Neler Beklenmeli?

Bir evcil hayvanı kuru mamadan çiğ gıda diyetine geçirirken, vücutları sağlıklı besin tüketimine uyum sağlarken toksinleri ve vücudunda depoladığı çeşitli kötü bileşenleri bünyesinden atma sürecini başlatabilir. Bu “detoks ” birkaç gün, bir hafta, bir ay, birkaç ay sürebilir veya bazı durumlarda hiç sürmeyebilir.

Yaygın detoks semptomları arasında kusma, gevşek dışkı, ağız kokusu ve şişkinlik bulunur. Gevşek dışkı için, yemeklerine biraz konserve organik balkabağı (katkısız) ekleyebilir ya da köpeğinizin boyuna uygun kemiklerle onu şımartırken dışkıyı sıkılaştırmaya ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca geçiş öncesi ve geçiş sırasında yemeklerine iyi bir pre/probiyotik eklemenizi öneririz. Köpeğinizin sindirim sisteminin çiğ et bazlı bir diyeti işlemek için tasarlandığını unutmayın. Detoks geçiş sürecinin normal bir parçasıdır.

Olağan Dışkı

Köpeğiniz kuru mamadan çiğ mamaya geçerken, dışkısında değişiklikler fark edeceksiniz. Kürklü dostunuz daha az kaka yapıyor olacaktır çünkü artık vücutlarına aldıkları yiyeceklerin çoğu sindiriliyor ve vücut tarafından uygun şekilde kullanılıyor. Vücudun bu besinleri iyice sindirebiliyor olması da daha az kakayla sonuçlanıyor.

Bir köpek ne kadar süredir çiğ besleniyor olursa olsun, mukus kaplı dışkı herhangi bir zamanda ortaya çıkabilir ve genellikle endişe nedeni değildir. Çiğ bir diyete ilk geçişte bu, sindirim sisteminin vucüttaki abur cubur artıklarından kurtulduğuna bir işareti olabilir.

Daha Az Su İçmek

Çiğ diyet yaklaşık %70 nem içerir ve sodyum oranı düşüktür. Kuru mamalarının suyu çıkarıldığı için, köpekler aldıkları aşırı tuzu vücuttan atabilmek için gerçekte ihtiyaç duyduklarından 10 kata kadar fazla ve sürekli su içmek zorundadır. İçeriğindeki aşırı tuz tarafından içi yanmayacağı için çiğ diyetle beslenmeye başladıktan sonra kesinlikle daha az su içecek olsalar da, arkadaşlarımızın her zaman taze, temiz suya erişmesini sağlamak yine de önemlidir.

Her Köpek Farklıdır

Günün sonunda, her köpek farklıdır. Bazıları çiğ diyete hemen hemen sorunsuz bir şekilde uyum sağlayabilir. Diğerleri daha fazla zamana ihtiyaç duyabilir ve vücutları çiğ yiyeceğe alıştıkça sindirim semptomları yaşayabilir.

Durum ne olursa olsun, Biz WunderBarf ailesi olarak, benzersiz beslenme programı danışmanlığı ve evcil hayvanlar için yüksek kaliteli çiğ mamalarımızla size yardımcı olmak için buradayız.

Tüylü arkadaşınız için özel bir yemek planı mı almak istiyorsunuz? Hemen başlayın!